Perhe- ja peruspalveluministeri Juha Rehula ja eurooppa-, kulttuuri- ja urheiluministeri Sampo Terho haastoivat kesällä 2017 kunnat kilpailuun, jonka tavoitteena oli löytää Suomen perheliikuntamyönteisimmät kunnat. Kilpailussa yhteistyökumppaneina olivat Suomen Kuntaliitto, Suomen kuntasäätiö ja Suomen Olympiakomitea. Kilpailun avulla halutaan tuoda nykyistä vahvemmin esiin hyviä toimintamalleja ja ansiokkaita toimia lapsiperheiden liikkumisen edistämiseksi. Parhaimpia toimintamalleja eri alueilta palkittiin ja hyviä toimintamalleja tuotiin esiin syksyllä 2017 hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen aluekierroksen tilaisuuksissa.

Sosiaali- ja terveysministeri Annika Saarikko ja eurooppa-, kulttuuri- ja urheiluministeri Sampo Terho palkitsivat valtakunnallisesti parhaimmat perheliikuntakunnat 16.2.2018. Kuudenkymmenen vastanneen kunnan joukosta erottuivat Nokia, Kouvola, Tampere ja Eurajoki. Näissä kunnissa perheiden liikkumiseen on panostettu erityisen pitkäjänteisesti ja innovatiivisesti ja työ on ollut tuloksekasta.

Kilpailun vastaukset osoittivat, että kunnat järjestävät varsin aktiivisesti edullisia ja maksuttomiakin perheliikuntaryhmiä ja luovat perheille sopivia liikkumisolosuhteita. Myös erityisryhmät on otettu huomioon. Neuvolat, varhaiskasvatus ja koulut toimivat jo sangen hyvin lasten ja lapsiperheiden liikkumisen edistäjinä ja eri kunnan sektoreiden ja järjestöjen laaja-alainen yhteistyö näkyy toiminnan monipuolisuutena. Monissa kunnissa perheliikunnan kehittäminen on saatu käyntiin erityisen hankkeen avulla ja kuntalaisten mielipiteitä kuullaan monin tavoin toimintaa kehittäessä.

Lisätietoja palkinnon saajista ja perusteluista löytyy STM:n sivuilta. 

Jaa tämä:

Sulje haku